fredag 11. april 2014

Spennende skatter fra Marokko


Mette Begestøl står bak firmaet Maroc Interior Design. 

Jeg tok turen hjem til Mette for å ta en titt på alle hennes spennende skatter.

 

"Vi reiser Marokko rundt på skattejakt og er alltid på jakt etter lokale markeder. Byene vi reiser mest til er Tangier, Casablanca, Marrakesh, Essaouira, Agadir, Fes og Tetouan. Det blir jo hele Marokko rundt," sier hun med et bredt smil. 


"Vi elsker beni ourain teppene som er laget av berber kvinnene. Disse kremfargede teppene med grafiske detaljer(diamanter)er helt unike da de alle er forskjellige og er laget av 100% naturlig farget ull. De sier at disse teppene bringer lykke til hjemmet, kvinnene brenner røkelse når de lager det for å holde onde ånder borte slik at det blir et rent teppe," kan Mette fortelle. 


Dette vakre bildet har Mette tatt selv på en av hennes mange reiser til Marokko. Det passer perfekt i stuen og ser ut som et flott maleri.De ekte beni ourain teppene finnes sjelden bredere enn 2 meter men de kan til gjengjeld være veldig lange 3-4 meter, da veven skjelden er bredere enn 2 meter. Teppene er veldig ofte vintage og kan være over 100 år gamle.
Brudeteppene (handira) er også laget i 100% ull og er laget av Berber kvinnene. De ble brukt av bruden som en cape under seremonien. Brudeteppene finnes i mange varianter og er ofte pyntet med paljetter. 


Mette viste meg noen helt utrolig vakre tepper. Jeg forstår at disse koster en god del. Du kan se hvilke skatter Mette har på lager ved å titte inn i hennes nettbutikk. Les mer HER.
Om du følger oss på Instagram kan du nå vinne denne lekre skinnpuffen. Frist for å delta er 30.april. @inspirasjonsguidennorge

Tusen takk til Mette for at jeg fikk lov til å besøke hennes vakre og inspirerende hjem på Rosenhoff i Oslo.

Foto og tekst: Marianne 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi blir kjempeglad for en hilsen fra deg!